Linkide lisamine veebilehel

4. Linkide lisamine veebilehel – Tihtipeale kirjutatakse suurepäraseid artikleid ja teemapostitusi, kuid viimistlemise etapis ei pöörata tähelepanu linkide lisamisele. Paraku on see sisuturunduse üks levinumaid vigu.

Vaata üle oma postitused – kas oled lisanud linke teistele seotud ja olulistele teemadele oma veebilehel? Või pole see piisavalt oluline?

Miks linkide lisamine veebilehel on oluline?

Sisemine linkimine aitab lugejal paremini mõista teemat, mida nad loevad. Lisades konteksti ja sisu, kasvab ka veebilehel veedetud aeg. See omakorda näitab otsingumootoritele, et sisu on asjakohane ning toetab ennast teiste artiklite ja postitustega.

Ühtlasi näitab see, et olete autoriteet teemal, millest kirjutate.

Väliste linkide lisamine

Lisaks oma veebilehe sisestele lehtedele tasub viidata ka teistele artiklitele või artikli algallikale. See näitab lugejale, millistest allikatest on sisu pärit. Ei maksa karta selliste linkide lisamist.

Seejuures ei tohi unustada, et lehevälised linke tuleb lisada selliselt, et te ei anna kaasa oma lehe autoriteeti (rel=”nofollow”) ja kindlasti peaks need lehed avanema uues aknas (target=”_blank”).

Ankurtekstide kasutamine

Linkide lisamisel võiks arvestada ka sellega, et ankurtekst peaks olema varieeruv ja loogiline. On olemas erinevaid ankurtekstide tüüpe, mis jaotatakse järgnevalt: “täpne vaste”, “osaline vaste”, “brandi link”, “alasti link”, “üldine link” aga saab kasutada ka pilti.

Milline on SEO sõbralik ankurtekst?

Ankurtekst võiks olla: Lühike ja täpne, vastama lingitud lehe sisule, märksõnadega mitte liigselt üle pingutatud ja mitte liiga üldine.

Kui sulle jäi midagi arusaamatuks või soovid midagi üle täpsustada, võid julgesti meile kirjutada ja me proovime selle sulle lahti seletada!

Vaata ka meie teisi SEO postitusi:

Kuidas valida märksõnu

Kuidas kasutada märksõnu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga